Proč je dobré užívání Himalayan Apricotu?
Olej z meruňkových jader-ručně zpracovaných a za studena lisovaných, je doslova koktejlem zdraví prospěšných látek. Obsahuje množství minerálů, neneasycených mastných kyselin a vitamínů A, B i C, vč. dvou unikátních vitaminů skupiny B - a to B15 a B17.
Vitamin B15 (kyselina pangamová), nebo také "antistresový vitamín".
- Je výborným doplňkem stravy pro sportovce. Podporuje odbourávání kyseliny mléčné ze svalů a tím přispívá k rychlejší regeneraci.
- Snižuje hladinu cholesterolu v krvi, brání usazování tuků v játrech a chrání před cirhózou
- Ulevuje při astmatu.
- Působí proti autismu
- Dokonce prý snižuje touhu po pití alkoholu.
A co B17 neboli amygdalin? Je to další z látek, přirozeně se vyskytujících v mandlích. Když začnete po účincích tohoto vitamínu pátrat, většina textů řeší, zda je nebo není účinný při léčbě rakoviny. Kdo ví? Každopádně vitaminy jsou látky, důležité pro různé metabolické pochody v těle, které si až na výjimky samo nedokáže vyrobit. Proto je musíme získávat potravou.
Z energetického hlediska nám Hiamalyan Apricot pomáhá se rychleji vyrovnat s náročnými životními podmínkami kolem nás. Stimuluje naše duševní schopnosti, uvolňuje ze stresu, zklidňuje nervou soustavu a učí nás, že je Život krásný "za každého počasí."